Kosten bankrekening

Omdat we zo veel mogelijk willen geven, willen we de kosten zo laag mogelijk houden. Zoals in het bericht getekende oprichtingsakte al te lezen was, hebben we geen kosten gemaakt voor een notaris of de KvK. Maar niet alles gaat met cash geld toch? Een bank kost toch ook geld? nouhhhhh….. Dat valt (vooralsnog) best mee hoor!

Ooit had ik een bankrekening geopend bij Bunq. The bank of the free. Die koste niks toch? Ik de app weer downloaden en kijken wat het ook alweer was. Er stond nog een bedrag op, mooi, konden we ook weer weggeven :). Hij was in ieder geval nog gratis. Vooralsnog. Eens even googlen hoe het zit:

Wat zijn de Bunq kosten

In het begin had Bunq een uniek verdienmodel, je betaalde enkel voor gebruik. Dus een bankrekening was geheel gratis en alleen als je geld opnam over een overboeking verstuurde of ontving moest je betalen. De Bunq kosten waren dus geheel afhankelijk van je eigen gebruik.
Blijkbaar was dit verdienmodel niet rendabel wat in 2017 veranderde Bunq dit in een premium abonnement. Dit abonnement was voor veel bestaande klanten veel duurder en na veel ophef bleef ook de gratis bankrekening bestaan. Bij de gratis rekening kun je echter geen pinpas aanvragen waardoor het nut van die rekening erg beperkt is.
Vanaf 1 augustus 2017 zijn de Bunq kosten voor consumenten 
7,99 euro per maand (nu tijdelijk de eerste maand gratis) en de kosten voor zakelijke gebruikers (bunq Business) 9,99 per maand. Daarnaast heb je dus Bunq free wat qua nut erg beperkt is. Hieronder bekijken we wat je voor dat maandelijkse bedrag krijg.

Het bestaat dus nog. Althans voor alsnog. Zie:

B.

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: